Zimski raspust u muzeju u srcu grada

Manifestacija “Muzej u srcu grada” biće održana tokom februara u Muzeju Vuka i Dostiteja, kroz nekoliko zanimljivih, netradicionalnih muzejskih događaja organizovanih od strane Narodnog muzeja u Beogradu.

“Manifestacija je namenjena svim zainteresovanim sugrađanima i posetiocima Beograda, a sastoji se od niza aktivnosti osmišljenih i za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore”, poručuju iz Narodnog muzeja.

  • Filmske projekcije

U četvrtak, 4. februara od 18 časova, zbog velikog interesovanja ponovo će biti organizovana projekcija prvog srpskog igranog filma “Karađorđe (Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa)”.

  • Muzej u komšiluku

U okviru najavljenog programa, svake nedjelje od 12 do 13 časova zaposleni u muzeju i njihove brojne komšije i sugrađani družiće se i uz kafu ili čaj razgovarati o raznim temama.

  • Muzej za bake, deke i unuke

Svakog petka (29. januar, 5. i 12. februar) od 12 do 13 časova, bake i deke očekuje stručno vođenje, dok su za najmlađe posjetioce muzeja pripremljene zanimljive radionice.

  • Koncert

Jedanaestog februara od 18 časova u prostorijama Muzeja Vuke i Dositeja predviđen je koncert učenika muzičke škole „Vučković“.

Korisni linkovi:

Zvanična internet prezentacija Narodnog muzeja i Muzeja Vuka i Dositeja

Fejsbuk stranica Muzeja Vuka i Dositeja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s