Glob teatar ponovo dolazi u Beograd

Ansambl čuvenog Glob teatra iz Londona gostovaće 28. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa Šekspirovim komadom „Dva viteza iz Verone“ u režiji Nika Begnala.

big

Na taj način, engleska pozorišna trupa, posle dvogodišnje pauze, kada je na istoj sceni sa velikim uspehom odigrala „Hamleta“ u rediteljskoj postavci Dominika Dromgula i Bila Bakhursta, ponovo će se predstaviti beogradskoj publici – ovoga puta sa svojom najnovijom produkcijom.

U njoj Begnal, na inovativan način, sa naglaskom na muziku, nudi anarhističnu verziju ove rane Šekspirove komedije iz 1591. godine koristeći elizabetansku scenografiju inspirisanu slikama i nacrtima iz autentičnog vremena.

Čitav zaplet počiva na tome da Valentin voli Silviju, a Protej Juliju. Međutim, Protej je nestalan, pa se i on zaljubljuje u Silviju. Valentin planira da pobegne sa njom, ali ih Protej izneveri.

Nakon toga, Valentin se nađe u izgnanstvu i pridruži se otpadnicima u šumi… Da li će za njim poći Silvija, a za njom Protej? Da li će za Protejem poći Julija? I, na kraju, da li će za svima njima poći, kako to običaji nalažu, i njihove sluge, Spid i Lans, pa čak i Lansov pas, Kreb?

Ovu romantičnu priču punu komičnih obrta izvodi veseli ansambl koji će publiku oduševiti pesmama, scenskom atmosferom i stvaralačkim „haosom“.

U podeli su Lia Braderhed (Julija), Geri Kuper (Vojvoda), Aruan Galieva (Silvija), Gaj Hjuz (Valentin), Ember Džejms (Luseta), Adam Kist (Spid), Šarlot Mils (Lans), Darmeš Pat (Protej) i Fred Tomas (Muzičar / Pas Kreb).

Dizajner je Kejti Sajks, kompozitor Džejms Forčun, a koreograf Tom Džekson Grivs.

Korisni linkovi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s