Otključaj me

Hej, zdravo! Hvala ti što si provirio/la kroz Ključaonicu! Dozvoli nam da ti se predstavimo…

Šta je to OTKLJUČAJ ME?

OTKLJUČAJ ME, projekat bloga Ključaonica, (raz)otkriva domove u kojima su stvarali naši umetnici. Neki od njih su zapušteni, neki su i danas raskošni, pored jednih prolazimo svakodnevno šetajući kroz srce grada, dok druge možemo naći na obodima kulturne mape Beograda. Ali malo koje od ovih zdanja danas uživa slavu koju zaslužuje.

Nije mali broj onih koji ne znaju da se na Andrićevom vencu nalazi upravo stan u kojem je naš Nobelovac živeo, kao ni onih koji ne znaju da jedna raskošna vila na Dedinju krije magičan svet Petra Lubarde.

OTKLJUČAJ ME će se truditi da na različite načine predstavi i približi posetiocima ova mesta, ukazujući na njihov značaj i ulogu koju bi trebalo da imaju kao sastavni deo svakodnevice našeg grada.

Šta će se desiti ako te otključam?

OTKLJUČAJ ME će u okviru bloga Ključaonica doneti serijal tekstova koji će na nesvakidašnji način približiti čitaocima zdanja u kojima su stvarali naši umetnici i njihov značaj za dela u kojima danas uživamo.

Njih će pratiti serija video zapisa i posebno osmišljeni podkast posvećen ovim umetnicima, kao i organizovani obilasci i druženja. Projekat će pratiti interaktivna kampanja na društvenim mrežama kako bi posetiocima približili sve ono što se krije iza vrata ovih neobičnih zdanja.

A gde sam ja u celoj priči?

Ti si pozvan/a da nam pomogneš da zajedno otključamo sve neverovatne priče koje kriju ova zdanja!

Projekat OTKLJUČAJ ME ušao je u polufinale Kluba Superste, a da bismo stigli do samog finala i krenuli u realizaciju cele priče, potrebna nam je tvoja pomoć.

Za početak, prati nas na Fejsbuku Tviteru. Tu ćemo se družiti, razmenjivati ideje, obaveštavati te o našem zajedničkom napretku, korak po korak. Svaki tvoj komentar, svaki like i share, veoma nam je važan! A da bi se tvoj dobar glas daleko čuo, tu je i hešteg #OtkljucajMe.

Kada bude vreme za to, pozvaćemo te i da glasaš za OTKLJUČAJ ME na stranici Kluba Superste. Svi glasovi prikupljeni na ovoj platformi od ključnog su značaja za proboj u finale.

Prati nas pomno, čeka nas uzbudljiva jesen!

Tvoja Ključaonica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s