BGF objavila rezultate glasanja za koncert na otvorenom

Izvor: Beogradska filharmonija

Čak 17.397 ljubitelja muzike odazvalo se pozivu Beogradske filharmonije da glasa za program najvećeg koncerta klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije, koji će biti održan 25. juna.

Za tri nedelje glasanja prikupljeno je više od 5.8 miliona glasova na listi od 25 kompozicija koju je Filharmonija ponudila publici, navodi se u saopštenju za medije.

Ubedljivi pobednik na filharmonijskoj top listi je „Danson br. 2“ poznatog meksičkog kompozitora Artura Markesa sa 634.865 glasova, za njim je „Valcer“ Dimitrija Šostakoviča sa 594.269 glasova, „Danse macabre“ Sen-Sansa je dobio 446.636, „Grlica“ Stevana Hristića 423.338, a „Vilijam Tel“ Đoakina Rosinija 420.737 glasova.

Na programu koncerta za više desetina hiljada ljudi Beogradska filharmonija će izvesti i „Igru sablji“ A. Hačaturijana, „Bolero“ Morisa Ravela, „Kas Valkira“ Riharda Vagnera, „Valcer cveća“ Petra Iliča Čajkovskog, „U pećini gorskog kralja“ Edvarda Griga, uvertiru „Karmen“ Žorža Bizea i „Imperijalni marš“ iz filma „Ratovi zvezda“ Džona Vilijamsa.

Besplatan koncert kod Palate Srbija predvodiće Gabrijel Felc, šef-dirigent orkestra.

„Fasciniran sam pretplatnicima Beogradske filharmonije koje sam dobro upoznao tokom naših redovnih koncerata. Sa njima osećam posebnu povezanost do koje mi je veoma stalo. Zato sam posebno nestrpljiv zbog susreta sa publikom iz cele Srbije i regiona, kojoj Filharmonija poklanja veliki koncert na otvorenom“, izjavio je Felc.

Dok Beogradska filharmonija još uvek taji šta će svirati na bis, konačna lista sa brojem glasova se može videti na OVDE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s