DKSG: Januarsko buđenje kulturom

Dom kulture „Studentski grad“ odlučio je ovog mjeseca da beogradsku publiku probudi iz januarskog zimskog sna bogatim kulturnim programom.

Glavni događaj ove nedjelje biće trodnevno gostovanje festivala DEV9T u DKSG od 22. do 24. januara.

Plakat3 DKSG I DEV9T„Festival DEV9T je nastao kao potreba umjetnika da se predstavi na zanimljiv način svakodnevnom čoveku i skrene pažnju društvu na to da je kreativan način razmišljanja potreba ne samo umjetnika, nego svake osobe koja se bavi nekim poslom, ima porodicu ili želi da se pokrene“, navode organizatori festivala.

DEV9T u DKSG donosi bogat program pod nazivom „Probudi se kulturno“ koji će se sastojati od izložbi skulptura, interaktivnih instalacija, performansa, koncerata. Ideja gostovanja ovog festivala jeste da se kroz razne umjetničke forme prikaže na koji način tehnologija i rijaliti programi utiču na život savremenog čovjeka.

Prije festivala Dev9t posjetioci DKSG-a mogu da pogledaju pozorišnu predstavu pozorišta Boško Buha, „Iza kulisa“ reditelja Juga Radivojevića sa Goranom Jevtićem u glavnoj ulozi (utorak, 19.1. u 20h).

Oni koji žele da saznaju šta je još sem „Malog princa“ napisao Antoan de Sent Egziperi u Maloj sali DKSG u utorak 19.1. u 20 sati mogu da poslušaju predstavljanje knjige romana u jednoj knjizi „Pošta za jug“, „Noćni let“, „Zemlja ljudi“„Ratni pilot“ i „Pismo taocu“ u prevodu Sanje Žiro Pantelić.

Ljubitelje književnosti očekuje još jedno predavanje iz ciklusa „Gradovi u književnosti“ Miroljuba Stojanovića. O Džojsu, Beketu, ali i onim ne toliko poznatim književnicima Dablina može se čuti, uz kafu ili čaj, u četvrtak 21. januara u 20 sati u Kafe Bistrou.

Iza Kulisa predstava

Za sve koji su propustili nedavno završen festival Alternative Film / Video 2015, projekciju nagrađenih filmova mogu da pogledaju u srijedu 13. januara u Maloj sali u 20 sati. A istog dana u Studiju 26 u 19 sati o vjerskim sukobima kultura i civilizacija govoriće sociolog Zoran Vidojević.

DKSG i Mićun Ristić su u petak 15.1. odali počast nedavno preminulom Dejvidu Bouviju, a u četvrtak 21. januara Ristić će održati predavanje o Femi Kutiju u okviru novog ciklusa u 2016. o poznatim rodbinskim vezama u svijetu muzike.

Koncert grupe MVP biće svojevrsno zagrijavanje za festival DEV9T, a održaće se u Velikoj sali DKSG u četvrtak 21. januara sa početkom u 21 sat.

Ulaz na sve programe u ovoj nedjelji buđenja kulturom je besplatan. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s