Španski hitovi u bioskopu pod zvezdama

Festival „Španski metar“ i ove godine dobija svoje nezvanično jesenje izdanje…

Život je lak dok žmuriš
Život je lak dok žmuriš

Kraj leta i sam početak jeseni u bašti Kulturnog centra Grad proteći će, između ostalog, i u znaku filmova koji potiču sa španskih govornih područja.

Ciklus „Bioskop pod zvezdama“ (Cine bajo las estrellas) u organizaciji Instituta Servantes 30. avgusta u 20:30h otvara ostvarenje „Karmina ili mećava“, nakon kojeg će se narednih nekoliko nedelja smenjivati drame i komedije sa prepoznatljivim španskim filmskim potpisom.

„Ovog leta pripremili smo poseban filmski program u saradnji sa Kulturnim centrom Grad. Drugu godinu zaredom prikazaćemo odabrane filmske naslove u bašti KC Grad, sa titlovima na srpskom jeziku“, poručuju iz Instituta Servantes.

— PROČITAJTE: Nije Srbija – Kusturica, nije ni Španija – Almodovar

Program osmišljen za ovu priliku sačinjen je od nekoliko nagrađivanih ostvarenja koje je domaća publika odlično prihvatila kako na „Španskom metru“, festivalu koji se svakog proleća uspešno organizuje u Kulturnom centru Beograda, tako i na drugim beogradskim filmskim festivalima.

Projekcije su nedeljom od 20:30h, a ulaz je slobodan.

30/8/2015
Karmina ili mećava

Karmina je gospođa od 58 godina koja drži radnju u Sevilji gde se prodaju iberijski proizvodi. Nakon što su je nekoliko puta opljačkali, i nije dobila odštetu od osiguravajuće kuće, smislila je način na koji može da povrati novac kako bi prehranila porodicu. I dok čeka da vidi kako će se realizovati njen plan, sedi u svojoj kuhinji i razmišlja o životu, poslu i čudima.

06/9/2015
Kinez za poneti

Bez čuda život ne bio bio zanimljiv. Nikome, pa ni Robertu, namćorastom vlasniku gvožđare iz Buenos Airesa i kolekcionaru bizarnih novinskih vesti. Jednog dana u blizini aerodroma Roberto pristaje da poveze Kineza koji, bez znanja jezika i samo na osnovu istetoviranog telefonskog broja , traži rođake u glavnom gradu Argentine. Potraga počinje odmah ali je jasno i da će potrajati, pa Roberto, inače samac i neženja, prima gosta u kuću. Razlike će učiniti svoje i na razdvajanju i na zbližavanju dvojice momaka koji će iz dana u dan sve više otkrivati svoje životne priče koje su ih igrom sudbine i spojile.

13/09/2015
Život je lak dok žmuriš

Španija, 1966. Antonio je profesor koji koristi pesme Bitlsa na svojm časovima engleskog. Kada sazna da će Džon Lenon posetiti Almeriju povodom snimanja filma, odlučuje da ode tamo i da ga upozna. Usput upoznaje i Huana, šesnaestogodišnjeg mladića koji je pobegao od kuće, i Belen, dvadesetjednogodišnju devojku koja se čini da beži od nečega.

20/09/2015
Stokholm

Jedne noći, u diskoteci, ugledaš devojku, ludo se zaljubiš i kažeš joj to. Iako ne obraća pažnju na tebe, provodiš sa njom ostatak večeri i na kraju završite u krevetu. Šta bi se desilo ako sledećeg dana to više nije devojka kakva ti se učinilo da je? Jedne noći, u diskoteci, prilazi ti tipičan dečko koji ti kaže da je zaljubljen u tebe. Ne obraćaš pažnju na njega, ali kasnije shvataš da nije klasičan smarač, već da je simpatičan, privlačan i da se stvarno zaljubio u tebe; provodiš noć sa njim. Šta bi se desilo ako se sledećeg dana ispostavi da to uopšte nije dečko kakav ti se učinilo da jeste?

27/09/2015
Muškarci na gotovs

Osmorica zbunjenih i smetenih četrdesetogodišnjaka svakodnevno upada u situacije koje su odraz njihovog glavnog problema: krize muškog identiteta. Njihova nesposobnost da izraze ono što osećaju dovodi ih do komičnih i patetičnih situacija pred kojima žene ostaju bez teksta.

Korisni linkovi:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s