Kako se pravila „Otadžbina“

Izložba fotografija „Pravljenje Otadžbine“, Vesne Ćurčić, sačinjena od radova nastalih tokom snimanja novog filma „Otadžbina“ Olega Novkovića, biće otvorena 8. marta (21h) u foajeu Dvorane Kulturnog centra Beograda.

Otadzbina 2
Foto: Vesna Ćurčić (Promo / KCB)

„Pravljenje Otadžbine“ predstavlja svojevrstan dokument o nastajanju jednog filma, navodi se u saopštenju KCB-a.

Akcenat je na prikazu dokumentarnih portreta članova ekipe filma viđenih očima autorke, a sve fotografije su nastale za vrijeme snimanja Novkovićevog filma, tokom juna 2014. godine.

Ostvarenje „Otadžbina“ premijerno je prikazano 3. marta u Sava centru, u okviru programa „Srpski film“ 44. FEST-a. Riječ je o drugom dijelu trilogije koju je Novković započeo hvaljenim i višestruko nagrađivanim filmom „Beli beli svet“.

Otadzbina 3
Foto: Vesna Ćurčić (Promo / KCB)

Vesna Ćurčić rođena je u Beogradu 1984. godine, a „Pravljenje Otadžbine“ njena je prva samostalna izložba fotografija. Diplomirala je na Odseku za filmsku i TV kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2008. godine angažovana je kao snimatelj i fotograf na različitim reklamnim kampanjama i TV projektima.

Radila je kao fotograf na filmu Olega Novkovića „Otadžbina, kao snimatelj na seriji „Čizmaši reditelja Dejana Zečevića i kao asistentkinja direktora fotografije Miladina Čolakovića na Zečevićevom filmu „Izgrednici reditelja Dejana Zečevića.

Izložba „Pravljenje otadžbine“ biće otvorena do 31. marta u KCB-u.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s